Tearsagain tilfører ekstra lipider som bidrar til å beholde fukten i øyet ved å redusere fordamping.


kr290 

Mer informasjon


Tearsagain Lipidpray motvirker tørre øyne ved å tilføre lipider, det vil si fett, til øyet. Lipider finnes naturlig i øyets tårer, og funksjonen er blant annet å holde igjen fukten. Hos mange med tørre øyne er denne funksjon ut av balanse. Tearsagain tilfører ekstra lipider som bidrar til å beholde fukten i øyet ved å redusere fordamping. 

Lengst ut på øyet finnes tårefilmen som holder øyet fuktig. Ytterst på tårefilmen finnes et mikroskopisk tynt sjikt av lipider. Lipidene stabiliserer tårefilmen og hindrer at fukten fordamper.

Når du sprayer Tearsagain Lipidspray, blandes de tilførte lipidene med tårenes egne lipider. Dette skjer ved øyelokkanten. Når du deretter blinker, fordeles lipidene over øyets overflate og reparerer det ødelagte lipidsjiktet. Når lipidsjiktet er helt, stabiliseres tårefilmen og fordampingen reduseres.

Hos 8 av 10 med tørre øyne kommer problemet av at tårefilmens ytterste beskyttende sjikt – lipidsjiktet – ikke fungerer som det skal. Disse personene kan bli hjulpet av Tearsagain Lipidspray.

De lipider som finnes i Tearsagain, er av typen fosfolipider. Det er en spesiell slags fett som har den evnen å kunne blande seg med vann. Lipidene i Tearsagain er vekstbasert og helt naturlige. 

Tearsagain Lipidspray tilfører kun lipider, altså fett, og ingen væske. For 8 av 10 med tørre øyne kommer øyetørrheten ikke av utilstrekkelig produksjon av tårevæske.

Hvis du i stedet tilfører tåresubstitutt til et øye med lipidmangel, vil du trolig oppleve en viss lindring, men den lindringen blir mange ganger kortvarig. Ganske snart må du dryppe igjen siden fukten fordamper.