Ny vår imageNy vår imageNy vår image
En ny vår er i anmarsj og vi ser mot lysere tider!
Vi har nå vært gjennom mange utfordringer de siste 3 årene men vi eksisterer fortsatt. Det er knappe marginer i vår bransje, men optiker er et nødvendig yrke som samfunnet er avhengig av å ha.
Hvem skulle ellers sørget for at bussjåføren ser godt bak rattet eller at røntgenlegen oppdager en svulst på et tidlig stadium ?
Vi trenger godt syn for at alle roller i samfunnet skal opprettholdes.

Vi vet at kjedene holder høyt fokus på pris. Jeg vil informere deg om at dette ikke er en veldedig gest fra de store utenlandske konsern som eier disse kjedene. Dette gjør de for å kapre flere kunder enn konkurrenten ved siden av.
Optikere blir til og med erstattet av et automatisk måleinstrument for å kutte lønnskostnader og da arbeidsplass for norske optikere. Er det greit ?
Vi jobber med levende mennesker og vi vet at alle kropper og muskler oppfører seg ulikt fra person til person.
Vi har derfor våre tvil om at en maskin kan forstå akkurat hvordan dine øyne fungerer og gi deg den beste løsningen for bedre syn i hverdagen, og vi synes det er veldig synd at bransjen vår går denne veien.

Pris: Ja, gode produkter er skreddersydde til hver enkelt og dersom produksjonen skal gå etisk for seg så skal de ansatte på fabrikken ha lønn og det skal tenkes miljø. Vi handler glass hos Carl Zeiss i Tyskland. Her vet vi at det tas godt hensyn til de ansatte og miljøet. Les mer.
Vi handler også innfatninger fra leverandører med bærekraftig drift. De fleste av våre innfatninger er fra Norsk og Danske firmaer og vårt nest største merke tilbyr miljønøytrale briller samt bidrar til å samle plast fra elver i verden. Les mer.

Vi kjenner også på trangere økonomi både som bedrift og som privatpersoner, så vi skjønner at man ikke kan handle ukritisk. Derfor er vårt ønske for fremtiden at alle tar bevisste valg og heller bruker sine dyrebare kroner riktig.

Vi håper vi ser deg innom for en hyggelig prat og gode løsninger.
Vårlig hilsen fra Marit og Hanne.